Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor 'Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season' in de KVS

Win duotickets voor 'Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season' in de KVSKunst & Cultuur

Met haar derde voorstelling Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season besluit KVS-gezicht Sachli Gholamalizad haar trilogie rond persoonlijke en territoriale grenzen, de plaats van het individu in een maatschappij en de spanningen tussen ‘self’ en ‘otherness’. En u maakt kans op duotickets voor de voorstelling van woensdag 15 mei 2019.
© VRT rr

Speel mee en win

In dialoog met de Iraanse dichteres Forough Farrokhzad en geïnspireerd door muziek van onder andere Googoosh, ondergraaft de maker opgelegde denkkaders en onderzoekt ze hoe een ideale zelf en maatschappij eruit kunnen zien.

In haar twee voorgaande voorstellingen, A Reason to Talk en (Not) My Paradise bevraagt Sachli Gholamalizad concepten als grenzen en otherness door haar relatie met haar moeder en later familie en vaderland te ontleden. In Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season, het sluitstuk van de trilogie, stapt ze weg van het verleden en probeert ze zich een weg te banen naar een nieuwe realiteit.

Gholamalizad dook in archieven en reisde naar onder meer de Verenigde Staten, Canada en Argentinië op zoek naar andere, universele narratieven. In deze ontmoetingen ervoer ze de eeuwigdurende strijd die vrouwen leveren om buiten de platgetreden paden te kunnen gaan. Met deze voorstelling wil Gholamalizad een nieuw en ander vrouw-zijn proberen schetsen. Met haar stem en lichaam als instrument, begeleid door muziek, neemt ze het publiek mee op een reis doorheen universele mythen en verhalen. Ze wil kracht en ruimte heroveren door oude narratieven te herschrijven, om zo de eerste contouren van een nieuwe realiteit te schetsen.

Meer informatie via kvs.be

Wedstrijd

Klik hieronder op 'neem deel' en door een juist antwoord te geven op de wedstrijdvraag, maakt u kans op een duoticket voor de voorstelling van woensdag 15 mei om 20.30 uur.

U kan meespelen tot donderdagavond 9 mei 2019 om middernacht.

Gelieve alleen deel te nemen als u op woensdag 15 mei 2019 om 20.30 uur in Brussel kan geraken.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.