Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sanssouci op zondag 11 april

Sanssouci op zondag 11 aprilKlassieke muziek

Sanssouci zorgt weer voor een zorgeloze zondag met barok als rode draad. Met o.a. heel wat muziek uit La Bella Italia!
© Toddie Hwang

Braziliaanse blokfluitiste Inês d'Avena

De Braziliaanse blokfluitiste Inês d'Avena trok op haar achttiende naar Nederland om blokfluit te studeren. Ze doctoreerde aan de universiteit van Leiden, met als promotor Ton Koopman. Ze onderzocht niet alleen Italiaanse barokblokfluiten, maar ging ook op zoek naar Napolitaans barokrepertoire voor blokfluit. En zo heeft ze een pak vergeten blokfluitmuziek weer voor het voetlicht gebracht. Bij haar doctoraat hoorde ook een cd: Dolce Napoli, die ze eind 2014 met haar eigen ensemble La Cicala uitbracht. Ontdek in Sanssouci een concerto voor blokfluit en strijkers van Francesco Mancini!

CD-hoes van L'Orfeo door I Gemelli

En we laten ook nog heel wat andere muziek in Italiaanse sferen horen! Een fragment uit de recente opname die I Gemelli en Emiliano Gonzalez Toro uitbrachten van L'Orfeo van Monteverdi bijvoorbeeld. Of een sonate van Isabella Leonarda. Een non die haar leven lang in een Italiaans Ursulinenklooster verbleef, maar tegelijk ook meer dan 200 composities publiceerde. 

Met Franz Liszt trekken we doorheen zijn Italiaanse pelgrimsjaren, en we leven ons uit op de dansvloer met dé Italiaanse dans: de tarantella!

Sanssouci

Sanssouci, een programma dat vertrekt vanuit de barok en bruggen slaat naar andere muzikale periodes, samengesteld door Els Van Hoof.

Presentatie: Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of sanssouci@klara.be

Sanssouci, elke zondag van 13 tot 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.