Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Scala zaterdag 29 oktober 20u: Cosi fan tutte van W.A. Mozart

Scala zaterdag 29 oktober 20u: Cosi fan tutte van W.A. MozartKlassieke muziek

De opname dateert van 5 juli voorbije zomer in Aix en Provence, tijdens het jaarlijkse operafestival aldaar. De productie zorgde wel voor wat controverse door de situering van het gegeven in een Italiaanse kolonie in Afrika in het Mussolini tijdperk van de jaren 30. Het “in your face” racisme dat in de enscenering aan bod kwam, zorgde voor zeer uiteenlopende reacties bij het publiek. Maar de muzikale interpretatie met het Freiburger Barock Orchester o.l.v. Louis Langrée is zeer dynamisch.
Blanke en Afrikaanse zangers in Cosi Fan Tutte van Mozart in Aix en Provence

Cosi fan tutte in Aix

Cosi fan tutte is niet zomaar een klucht maar een dramma giocoso met een bittere nasmaak want het werk bevat een sombere kijk op de romantische liefde …..

Voor een huwelijk volg je je verstand en niet je hart, dat is de les die twee manipulators willen leren aan vier jonge mensen.

Cosi fan tutte betekent: zo doen alle vrouwen maar het had net zo goed Cosi fan tutti kunnen zijn, niet alleen Dorabella en Fiordiligi maar ook Guglielmo en Ferrando moeten vaststellen dat ze in staat zijn om gevoelens te koesteren voor de verloofde van de ander.

De muziek van Mozart wordt door velen beschouwd als zijn meest volmaakte opera met hartverscheurende aria’s uit de opera seria sfeer, grappige buffo elementen, schitterende ingenieuze ensembles, pittige recitatieven en een wonderlijke opbouw van het werk.

Scala

Uw opera-avond.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert en Felicia Bockstael

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via scala@klara.be

Elke zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Omwille van auteursrechten zijn slechts bepaalde afleveringen te herbeluisteren via de site en de app.