Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Schommelen met Fragonard en J.C. Bach

Schommelen met Fragonard en J.C. BachKlassieke muziek

In onze reeks zomerlandschappen trekken we deze week de rococo-kaart. L'escarpolette, de schommel, van Jean-Honoré Fragonard is onze nieuwe aanwinst. Het schilderij uit 1767 is ondeugender dan het op het eerste gezicht lijkt.
© Wallace Collection

Schommelen met Fragonard en J.C. Bach

We zien een meisje dat op een schommel zit. Maar er is ook een jongen die op de grond ligt en stiekem onder haar rokje kijkt. Het meisje is zich hiervan bewust en schopt haar schoen uit in de richting van een Cupido. Dan is er nog die oudere man rechts die de schommel in beweging brengt. Hij staat verscholen opgesteld en heeft niet door dat de jongen er ook ligt, aan de andere kant.

Als geluidsdecor bij dit werk, draaien we op zaterdag een sprankelend clavecimbelconcerto van één van Fragonards tijdgenoten: Johann Christian Bach.

Klik hier voor meer info

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.