Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Schrijver Hafid Bouazza overleden

Schrijver Hafid Bouazza overledenKunst & Cultuur

De Nederlandse schrijver Hafid Bouazza is op 51-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgever Querido. Bouazza werd vooral bekend door zijn roman 'Paravion', waarmee hij De Gouden Uil won in 2003.
© Hollandse Hoogte / Henriette Guest Fotografie

Hafid Bouazza

Hafid Bouazza werd geboren in de Marokkaanse stad Oudja. Zijn ouders verhuisden met het gezin in 1977 naar Nederland. In 1996 debuteerde Bouazza met de verhalenbundel 'De voeten van Abdullah'. Met die bundel won hij de E. du Perronprijs.

In 2003 schreef hij zijn bekendste roman 'Paravion'. Daarin schetst hij het leven van drie generaties in een Marokkaans dorp. Met deze roman won Bouazza De Gouden Uil en werd hij ook genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Zijn laatste roman 'Meriswin' verscheen in 2014. Daarnaast vertaalde Bouazza poëzie uit het Arabisch, Frans en Engels en schreef hij toneelstukken en essays. 

Hij was op dit moment nog bezig met het schrijven van een nieuwe roman, die bij uitgeverij Hollands Diep zou verschijnen, zo laat Querido nog weten. Bouazza laat twee zonen achter.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.