Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Shortlist Booker Prize is bekend

Shortlist Booker Prize is bekend Kunst & Cultuur

Het seizoen van de literaire prijzen draait op volle toeren: de shortlist van The Booker Prize is bekend. Die gaat naar de beste Engelstalige roman die het voorbije jaar werd gepubliceerd. Op de shortlist staan Diane Cook, Tsitsi Dangarembga, Avni Doshi, Maaza Mengiste, Douglas Stuart en Brandon Taylor.
Logo Booker Prize 2020

Opvallende afwezige is Hilary Mantel.

Opvallende afwezige is Hilary Mantel. Ze stond wel op de longlist met het laatste deel van haar Cromwell-trilogie. Met de eerste twee delen van die trilogie won ze al tweemaal The Booker Prize.

Een onverwachte naam is Douglas Stuart die met zijn debuut ‘Shuggie Bain’ meteen hoge ogen gooit. Hij startte zijn carrière als modeontwerper, maar mag zich ondertussen ook auteur noemen. Zijn werk verscheen reeds in The New Yorker en nu haalt hij het dus tot op de shortlist. 

Maaza Mengiste is genomineerd met ‘The Shadow King’, een boek over de ontdekking van vrouwelijke macht en wat het betekent om als vrouw in de oorlog te zitten. Een heel actueel thema. Haar eerdere boek ‘Beneath the Lion’s Gaze’ werd opgenomen in de lijst van de top 10 hedendaagse Afrikaanse literatuur volgens The Guardian.

In november weten we wie The Booker Prize in de wacht sleept.

Ontdek hier de shortlist.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.