Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Si, Si, Si, Si - Marie-Nicole Lemieux - Rossini

Si, Si, Si, Si - Marie-Nicole Lemieux - RossiniKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Marie-Nicole Lemieux, alt; Patrizia Ciofi, sopraan; Julien Veronèse, bas; Chœur de l’Opéra national de Montpellier; Orchestre national de Montpellier o.l.v. Enrique Mazzola. Label: Erato 0190295953263.
Hoes van de Rossini-cd van Nicole Lemieux

Nicole Lemieux in aria's en duetten van Rossini

Programma: aria's en duetten van Gioacchino Rossini.

Live-opname van concerten die Marie-Nicole Lemieux zong in Montpellier in december 2015. Het repertoire bestaat uit aria’s en duetten uit opera’s van Gioacchino Rossini. Lemieux vertolkt travestierollen zoals Tancredi in de gelijknamige opera en vrouwelijke personages zoals Isabella in L’Italiana in Algeri.

Zelf verkiest de altijd goedgeluimde Canadese alt het spontane aspect met enkele onvolkomenheden van een live-opname boven het afgewerkte, gepolijste van een studio-opname.

Ze gaat dan ook voluit in dit repertoire met haar genereuze stemgeluid en schier oneindige vocale mogelijkheden. Het mist wat aan subtiliteit, iets wat in de belcantokunst wel aanwezig mag zijn en haar zeer wijde vibrato werkt soms storend. Toch blijft het genieten van deze onwaarschijnlijke stem en de sterke interpretaties. Het mooiste vind ik de duetten met sopraan Patrizia Ciofi op deze cd. De stemmen versmelten prachtig en Marie-Nicole Lemieux klinkt hier iets meer beheerst, zelfs in het kattenduet, toegeschreven aan Rossini.

Enrique Mazzola en het Orchestre national de Montpellier zorgen voor een geëngageerde ondersteuning en ook enkele opvallend mooie hoornsolo’s in fragmenten uit La pietra del paragone en Matilde di Shabran.

- Sylvia Broeckaert

Klara's oordeel