Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sir Peter Maxwell Davies (8 september 1934 – 14 maart 2016)

Sir Peter Maxwell Davies (8 september 1934 – 14 maart 2016) Blijf verwonderd!

Late Night Lab deze week met veel muziek door het Ensemble Intercontemporain, donderdag te gast op het Klarafestival, zij spelen ook een compositie van de net overleden Britse componist Sir Peter Maxwell Davies. En we schetsen ook een portret van Lucien Goethals.
British composer Sir Peter Maxwell Davies dies aged 81.

Sir Peter Maxwell Davies (8 september 1934 – 14 maart 2016)

Farewell, Peter

Late Night Lab deze week met veel muziek door het Ensemble Intercontemporain, deze week te gast in het Klarafestival, en een portret van componist Lucien Goethals, 10 jaar geleden overleden. Goethals wordt vanaf 23 maart herdacht met een tentoonstelling, een boek een een nieuwe cd van het Spectra-ensmble: 'Pluriversum. Over Lucien Goethals.' Plus aandacht voor de gisteren overleden Britse componist Sir Peter Maxwell Davies. Zijn muziek weerklinkt donderdag ook nog eens live op het Klarafestival.

In 2016 is het tien jaar geleden dat Lucien Goethals – componist, Gentenaar met Argentijnse ziel – overleed. Tijd voor hernieuwde aandacht, een hommage, een (her)ontdekking van de vele werelden van deze bijzondere musicus. MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] gaf dichter en musicoloog Jelle Dierickx carte blanche om een kleine publicatie samen te stellen rond Goethals’ veelzijdige muzikale persoonlijkheid en zijn levenslange liefde voor (Spaanstalige) poëzie en literatuur. Het boek wordt voorgesteld op 23 maart 2016 met een concert van SPECTRA ensemble, dat tegelijk zijn nieuwe CD met werk van Goethals presenteert. Op dat moment wordt ook een tentoonstelling over leven en werk van Goethals geopend. Die tentoonstelling zal de vorm aannemen van een drieluik, deels op locatie bij het Gentse conservatorium (Hoogpoort en Wijnaert), deels als webtentoonstelling. http://www.matrix-new-music.be/pluriversum