Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sopraan Giulia Semenzato: engel én duivel op haar eerste solo-cd

Sopraan Giulia Semenzato: engel én duivel op haar eerste solo-cd Klassieke muziek, CD

©Alpha

liefde en strijd met Giulia Semenzato en Kammerorchester Basel

Wie?

De Italiaanse sopraan Giulia Semenzato legt zich vooral toe op het barokke en klassieke repertoire. Ze werkte al samen met Marc Minskowski, Alessandro De Marchi en René Jacobs. Cd opnames waren er al met Václav Luks (Handel) en Riccardo Minassi (Pergolesi). Nu verschijnt haar eerste solo-album.
 

Wat?

Voor de cd Angelica diabolica selecteerde Giulia Semenzola aria's van strijdvaardige en verzoenende vrouwen, geïnspireerd op de opmerkelijke heldinnen uit het werk van Ludovico Ariosto, met als boegbeeld Angelica. Het resultaat is een opmerkelijke een bloemlezing uit het werk van o.a. Luigi Rossi, Nicola Porpora, Agostino Steffani en Georg Friedrich Handel.

Waarom?

Deze cd presenteert een frisse, jonge sopraan met een soepele, wendbare stem. Vredelievende en meer oorlogszuchtige aria's wisselen elkaar af en zorgen voor een mooi evenwicht tussen langzame, lyrische en snelle, pittige aria's. Giulia Semenzato brengt alles met overtuiging, schwung en naturel. Dikke pluim ook voor het prachtige Kammerorchester Basel. 

- Els Van Hoof

Praktisch?


Titel: Angelica diabolica
Uitvoerders: Giulia Semenzato (sopraan) Kammerorchester Basel
Label: Alpha
Catalogusnummer: ALPHA-830