Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sopraan Lieselot De Wilde ontvangt Ultima voor Muziek

Sopraan Lieselot De Wilde ontvangt Ultima voor MuziekBlijf verwonderd!

Tijdens een liveshow in DeSingel bekroonde de Vlaamse overheid op 10 mei 13 artiesten, kunstenaars en organisaties die in 2021 hoge ogen gooiden met een Ultima. Sopraan Lieselot De Wilde mag de Ultima voor Muziek ontvangen en is te gast in Music Matters op 11 mei 2022.

Sopraan Lieselot De Wilde met haar Ultima in Music Matters

Lieselot De Wilde (°1984, Gent) is een Belgische vocaliste, performer en maker. Ze haalde haar diploma aan het Lemmensinstituut in Leuven met grote onderscheiding en studeerde later bij de Nederlandse mezzosopraan Jard Van Nes. Ze is een veelzijdige en creatieve artieste. Ze treedt op met oude muziek, liederen, muziektheatercreaties en met haar eigen creatieve projecten zoals Around The World in 72 Songs. Met dit multimediale project benadrukte Lieselot de kracht van muziek als universele taal en wou ze ook vrouwelijke singer-songwriters promoten. Ze vervolgde haar succesverhaal in 2021 met een andere sterkhouder ‘Cupid and Death’, een productie van het internationaal gelauwerde Ensemble Correspondances.

“De carrière van de Vlaamse vocale artieste, performer en maker Lieselot De Wilde bruist van tomeloze veelzijdigheid en creativiteit. Ze treedt op met oude muziek, hedendaagse muziek, liederen, muziektheatercreaties en haar eigen creatieve projecten.”
bron: motivatietekst Ultima Muziek

Herbeluister het gesprek met Lieselot De Wilde hieronder.

11/05/2022 sopraan Lieselot De Wilde ontvangt de Ultima voor Muziek

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.