Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
The Sound of Home

The Sound of HomeBlijf verwonderd!

'Home Sweet Home', het is twee weken lang het centrale thema van het Klarafestival geweest, maar de organisatoren van het festival wilden het daar niet bij laten! Ze hebben daarom een bijzonder nieuw project opgestart: 'The Sound of Home'. Hun doel? 200 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen muziekles laten volgen in een muziekschool in de buurt van hun opvangcentrum.
Afbeelding van The Sound of Home

The Sound of Home

Op dit moment zijn er zo’n 1200 kinderen en jongeren zonder ouders in België. Ze krijgen de basisbehoeften BBB (bed-bad-brood) en scholing. Maar Klarafestival is er van overtuigd dat ook deelname aan kunst- en cultuur ook een basisbehoefte en -recht is. En dat is precies wat ze met dit project 'The Sound of Home' willen doen door hen muziekles te laten volgen. Ze werken hiervoor samen met SOS Kinderdorpen, Fedasil, Rode Kruis, Minor Ndako, het DKO en Flagey.

Meer lezen over het project en te weten komen wat jij kan bijdragen? Kijk eens op soundofhome.be.

Véronique Vermeylen over 'The Sound of Home'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.