Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sph Ǝ re Trio

Sph Ǝ re TrioKunst & Cultuur

De muzikant-acteurs van het SphƎre Trio jongleren lustig met alle clichés over klassieke percussionisten. Als studenten aan het conservatorium van Bergen vonden ze elkaar in 2012, waarna ze prompt de theatrale spektakelcompagnie AkroPercu oprichtten. Met het SphƎre Trio verleggen ze technische en theatrale grenzen. Hun missie? Blijven verrassen, bijvoorbeeld door klassieke slagwerkinstrumenten te koppelen aan onconventionele vondsten.
© DR

SphƎre Trio / Ensemble

Hun missie? Blijven verrassen, bijvoorbeeld door klassieke slagwerkinstrumenten te koppelen aan onconventionele vondsten. Hun repertoire? Hedendaags klassiek en eigen creaties, steeds met een verfrissende toets.

  • SphƎre Trio:

Julien Mairesse, Thomas Delplancq en
Max Charue, percussie
Max Charue (°1992)
Good Morning (2016)

Concertgebouw – Studio 1 • 12.00 - 12.50 uur & 13.40 - 14.30 uur

Compagnie Kahlua
Ceci n’est pas une balle (2012)

Andrew Beall
Rancho Jubilee (2009)

SphƎre Trio 
Surprise

Thierry De Mey (°1956)
Musique de Tables (1987)

Nebojsa Jovan Zivkovic (°1962)
Trio Per Uno (1995)

Opgelet

Iedereen Klassiek 2019

Iedereen Klassiek: gratis klassiek in en rond het Concertgebouw Brugge! Klara zendt live uit van 10 tot 18 uur.

Op zaterdag 26 oktober 2019 is het opnieuw tijd voor Iedereen Klassiek, oftewel hét feest van de klassieke muziek. Wie er de afgelopen jaren bij was, kan erover getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassieke muziek. Samen met initiatiefnemer Klara en de vele partners in Brugge bereidt het Concertgebouw een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. Nodig voor dit gratis evenement dus familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van Bach, Beethoven en Brugge.

Presentatie: Sieglinde Michiel en Katelijne Boon

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be