Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Spilliaert in Oostende, Londen en Parijs

Spilliaert in Oostende, Londen en ParijsKunst & Cultuur

Liefhebbers van Léon Spilliaert reppen zich maar beter naar Oostende. Een nieuwe tentoonstelling in Het Spilliaert Huis brengt 40 werken samen die maar zelden in het openbaar te zien zijn. Curator Anne Adriaens-Pannier had in Espresso nog meer Spilliaert-nieuws in petto: in 2020 staan er grote tentoonstellingen in Londen en Parijs op stapel.
Het Spilliaert Huis

Léon Spilliaert, Le port d'Ostende avec vue sur le Premier quai de Commerce et la Gare Maritime , 1926

Voor Léon Spilliaert was zijn geboortestad Oostende één van zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Dat is het uitgangspunt van de tentoonstelling 'De geheimzinnige stad' in Het Spilliaert Huis. Curator en Spilliaert-experte Anne Adriaens-Pannier kon verschillende privé-verzamelaars overtuigen om werken uit te lenen voor de tentoonstelling.

De zoektocht naar het werk van Spilliaert gaat nog altijd door. Nog altijd zijn er mensen die niet beseffen dat ze een echte Spilliaert in huis hebben. Voor hen organiseert Het Spilliaert Huis op zaterdag 7 september 2019 een expertisedag. Anne Adriaens-Pannier neemt dan werken onder de loep waarvan het vermoeden bestaat dat ze van Spilliaert zijn.

Ook in 2020 kunnen we niet om Spilliaert heen. Dan komen er grote tentoonstellingen in twee prestigieuze musea: de Royal Academy in Londen en het Musée d'Orsay in Parijs.

Herbeluister hier het interview van Vincent Verelst met Anne Adriaens-Pannier in Espresso.

Anne Adriaens-Pannier over De Geheimzinnige Stad in Het Spilliaerthuis

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.