Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Spot On Jazz 21/04: de concertfilm ‘In Velvet’ van Nordmann

Spot On Jazz 21/04: de concertfilm ‘In Velvet’ van NordmannJazz

Op 21 april is het in de Spot On Jazz reeks de beurt aan Nordmann met de 'In Velvet' concertfilm waarvoor de groep samenwerkte met regisseur Jef Boes.
Nordmann

Nordmann

Zo'n tien jaar geleden ontstond Nordmann na een succesvolle improvisatiesessie die voorbestemd was om te duren. De vier muzikanten slaagden erin om de vrijheden van de improvisatiejazz te versmelten met de intensiteit van de rockmuziek, en hun optredens zorgden meteen voor opschudding in hun geboorteland België. In oktober 2020 verscheen hun derde plaat In Velvet. Een dolle trip doorheen een poëtisch landschap boordevol elektronica. Nu is er ook de concertfilm. Nordmann brengt hoofdzakelijk songs uit In Velvet en daarnaast ook wat ouder werk. De film is opgenomen in de Robot Studios in Gent. Deze wordt woensdag 21/04 uitgezonden via www.jazz.be en kan nadien nog 48u worden herbekeken. 

Late Night Jazz

Uw wekelijkse update rond jazz actua, nieuwe releases, interessante concerten en verrassende vondsten. Lies Steppe verkent voor u de wereld van de jazz en omstreken.

Presentatie: Lies Steppe - Tine De Donder

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Elke maandag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.