Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Stap in het universum van Rinus Van de Velde

Stap in het universum van Rinus Van de VeldeKunst & Cultuur

Tim Van Laere gallery zet Rinus Van de Veldes eerste filmproject ‘The Villagers' voor één week online. Tot 30 april kunt u zich in de wereld van de kunstenaar wanen waarin hij de spanning tussen fictie en realiteit opzoekt.
© Tim Van Laere Gallery

The Villagers

Afgelopen september presenteerde Rinus Van de Velde bij Tim Van Laere Gallery zijn eerste filmproject: ‘The Villagers’, een 40 minuten durende film die deel uitmaakte van een totaalinstallatie waarbij de toeschouwer zich letterlijk in het universum van de kunstenaar kon begeven. De installatie in real life bezoeken gaat helaas niet in deze tijd maar de galerij kan de film wél online aan u presenteren.

In ‘The Villagers’ volgen we – in een aaneenschakeling van losse fragmenten – de levens van een reeks personages die in een klein dorpje leven. Een belangrijke rol in de film is weggelegd voor de zeventien levensgrote sets waarin alles plaatsvindt, en waaraan Van de Velde twee jaar werkte: van de telefoon op het bureau tot het plakje cake in een café, elk detail is gemaakt van karton en legt zo het fictieve, gemaakte en onechte van het medium film bloot.

De film is tot 30 april te zien via de website van Tim Van Laere Gallery.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.