Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Stel je koor kandidaat!

Stel je koor kandidaat! Klassieke muziek

Wil je graag het podium delen met het Vlaams Radio Koor en Eric Whitacre? Het kan!
Dirigent-componist Eric Whitacre.

Dirigent-componist Eric Whitacre.

Eric Whitacre is dé ster onder de koorcomponisten. Zijn facebook-pagina telt 200.000 volgers, zijn virtual choir-project werd al bijna 5 miljoen keer bekeken op YouTube en van zijn 44 werken voor koor zijn wereldwijd al meer dan 1 miljoen keer verkocht. Bovendien is hij een veelgevraagd gastspreker (van UNICEF tot TED conferenties), won hij met zijn eerste cd een Grammy, en maakt hij intussen naam als filmmuziekcomponist aan de zijde van grootmeesters als Hans Zimmer. 

In 2016 kwam Whitacre voor de eerste keer ooit naar België, en veroverde samen met het Vlaams Radio Koor al meteen de harten van het publiek tijdens een uitverkochte concertreeks met het Vlaams Radio Koor door Brussel, Brugge, Gent & Hasselt. Hij was zelf zo onder de indruk van de samenwerking met onze zangers en het warme onthaal door het publiek dat hij dit seizoen al terugkomt – en een aantal koren uitnodigt om het Vlaams Radio Koor te vervoegen! 

Stel je koor kandidaat!
Wil je graag het podium delen met het Vlaams Radio Koor en Eric Whitacre? Het kan! Stuur voor 15 oktober 2016 een video en/of audio-opname van je koor dat ‘Sleep’ zingt naar adl@vlaamsradiokoor.be. Een jury zal de beste inzendingen selecteren en vervolgens de koren in kwestie uitnodigen voor deelname aan het concert in Antwerpen, Gent, Brussel, Lier of Leuven!

‘Sleep’, een a capella werk waar Charles Anthony Silvestri de tekst voor schreef, ging in 2000 in premiere in Austin, USA en werd in 2009 het testnummer van Whitacre’s Virtual Choir Project. Meer dan 2000 koren namen aan dat virtueel project deel, en vandaag de dag is ‘Sleep’ zijn meest populaire werk.

Van de koren die geselecteerd worden wordt verwacht dat zij ‘Sleep’ zelfstandig instuderen. Er wordt telkens voor het concert een uur repetitie voorzien samen met het Vlaams Radio Koor en Eric Whitacre.

Website van het VRO: http://www.vlaamsradiokoor.be/home/

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.