Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Stel uw levensvragen aan Professor Balu

Stel uw levensvragen aan Professor BaluBlijf verwonderd!

In april, de Maand van de Filosofie, doet ook Espresso dagelijks aan praktische filosofie. Professor Balu beantwoordt vragen van luisteraars. U kunt ons vanaf nu uw vragen mailen.
Foto van professor Balu

Professor Balu. Foto (c) Geert Van Hoeymissen

Professor Balu (64) heet eigenlijk Balagangadhara Rao. Hij kwam in 1976 van India naar België om filosofie te studeren, en bleef er wonen bij de Vlaamse Anne. Hij is prof vergelijkende cultuurwetenschap en directeur van het India Platform (UGent). Het is al lang zijn droom om zijn garage open te zetten voor al wie zich levensvragen stelt. Want, zegt hij:

‘Het is het meest fundamentele mensenrecht om het geluk te vinden. We moeten dat afdwingen - en ik wil daarbij helpen; dwz: mogelijkheden aanreiken.’

Bij Espresso zetten we vanaf 29 maart dagelijks onze garagepoort open voor Radio Balu: u stelt de vragen, Balu beantwoordt ze. Enkele weken lang rond kwart voor acht.

Vanmorgen praatte Cara Van der Auwera met Greet Van Thienen, die uw vragen zal ontvangen en doorspelen aan Professor Balu. Zij legde nog eens kort en helder uit wat de bedoeling is.

Mail ons vanaf nu uw Balu-vraag: espresso@klara.be

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be