Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Luister naar de Klara Top 100

Luister naar de Klara Top 100Blijf verwonderd!

Greet Samyn en Mark Janssens presenteren het hele weekend lang de lijst met de populairste klassieke muziekstukken.

Mark Janssens en Greet Samyn

Het is een jaarlijkse vaste afspraak, de Klara Top 100, telkens het laatste weekend van november. Maar vorig jaar vierden we in die periode Klara 20, naar aanleiding van Klara's twintigste verjaardag op woensdag 2 december. Dus verschoof de lijst van 2020 naar februari 2021. Dit jaar verwent Klara je dus met twee edities, want eind november komt de Klara Top 100 weer thuis op zijn vertrouwde plek.

Bekijk de lijst

Stem voor de Klara Top 100

Jij bepaalt de lijst

Tot 24 november kon je stemmen op jouw favoriete klassieke muziek. De keuzelijst is, zoals in februari, uitgebreid naar net geen duizend stukken. Met veel vrouwelijke componisten (zoals Hildegard von Bingen, Sofia Gubaidulina, Ruth Gipps en Clara Schumann), klassiek van nu (bijvoorbeeld Max Richter, Ludovico Einaudi, Piet Swerts en Wim Mertens) en filmmuziek (onder andere Rachel Portman, Eleni Karaindrou, Yann Tiersen en Ryuichi Sakamoto). Blijven de toppers van de vorige edities overeind? Je ontdekt het dit weekend.

Klara ging ook op zoek naar de mooiste verhalen en pakkendste anekdotes bij de muziek die jou het liefste is. De boeiendste vertelsels hoor je dan tijdens de Klara Top 100 op de radio.

En goed nieuws als je de topstukken eindeloos wilt herbeluisteren: er komt een nieuwe Klara Top 100-cd. Warner Classics verzamelt een exquise selectie van honderd toppers uit de meest recente edities van de Klara Top 100.

De Klara Top 100 | zaterdag 27 en zondag 28 november van 10 uur tot 18 uur | op Klara, klara.be en in de Klara-app | 

De Klara Top 100

Mark Janssens en Greet Samyn gidsen de luisteraars een heel weekend lang door de top van de meest geliefde klassieke muziek.