Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Stiff Upper Lips - Aflevering 2

Stiff Upper Lips - Aflevering 2Blijf verwonderd!

In de tweede aflevering van Stiff Upper Lips, wordt de legendarische gereserveerdheid van de Engelsen onder de loep genomen. Ook beschikbaar als podcast!

De term 'stiff upper lip' kwam verassend genoeg uit Amerika overwaaien. Daar werd het begrip al in de 19de eeuw gebruikt om een stoïcijnse houding aan te duiden. De Engelse geschiedenis en cultuur staan bol van verwijzingen naar dat gedrag. Zoals de zeeheld sir Francis Drake die eerst zijn spelletje 'bowls' wilde afwerken, toen hij vernam dat de Spaanse Armada het Kanaal opvoer. Monty Python liet in de humoristische film 'The Life Of Brian' een kruisigingsscène eindigen met mannen die vrolijk 'Always look on the bright side of life' floten. Het past er perfect bij. Net als bij de oervaders van het emotieloos gedrag, de Spartanen, is flegmatieke humor belangrijk. 

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale tweede aflevering via onderstaande audiospeler.

Stiff Upper Lips - Aflevering 2

Stiff Upper Lips

Waarom de Engelsen zó Engels zijn. Met Flip Feyten, Harry De Paepe en Sven Speybrouck. Dit programma is ook als podcast beschikbaar.

Presentatie: Flip Feyten, Harry De Paepe, Sven Speybrouck

Samenstelling: Rolly Smeets, Flip Feyten en Harry De Paepe

Contact: stiffupperlips@klara.be