Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Stiff Upper Lips - Aflevering 3

Stiff Upper Lips - Aflevering 3Blijf verwonderd!

De Brexit heeft ook verborgen motieven. Veel heeft o.a. te maken met de manier waarop de Engelsen aan politiek doen. Ook beschikbaar als podcast!

Het parlement van het Verenigd Koninkrijk beschouwt zichzelf als de moeder van alle parlementen. The House of Commons of England, de voorloper van het huidige Lagerhuis, ontstond al in de 13de eeuw. Liefhebbers van tradities kunnen er dan ook hun hart ophalen. Dat parlement, met zijn nadruk op vrijheid en open debat, mag ook gezien worden. Ook al donderen de brokken eraf en is die democratie wat schots en scheef. Want in Europese ogen is het Britse meerderheidsstelsel niet helemaal democratisch. Aan de andere kant heeft het nog nooit een dictatuur teweeg gebracht. Dat kunnen niet alle grote Europese landen beweren.

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale derde aflevering via onderstaande audiospeler.

Stiff Upper Lips - Aflevering 3

Stiff Upper Lips

Waarom de Engelsen zó Engels zijn. Met Flip Feyten, Harry De Paepe en Sven Speybrouck. Dit programma is ook als podcast beschikbaar.

Presentatie: Flip Feyten, Harry De Paepe, Sven Speybrouck

Samenstelling: Rolly Smeets, Flip Feyten en Harry De Paepe

Contact: stiffupperlips@klara.be