Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Studio Ghibli, meer dan een Japanse Disney?

Studio Ghibli, meer dan een Japanse Disney?Blijf verwonderd!

Netflix heeft weer eens wat nieuws. In 3 maanden tijd wil de streamingdienst bijna het hele oeuvre van Studio Ghibli uitbrengen, van doorbraak My Neighbor Totoro tot het oscarwinnende Spirited Away. Max De Moor weet waarom we allemaal massaal deze tekenfilms moeten gaan streamen.
┬ęStudio Ghibli

My Neighbour Totoro

U heeft het misschien al gemerkt, vanaf februari verschijnen er films van de Japanse animatiestudio Studio Ghibli op Netflix. Op deze manier wil de streamingdienst de concurrentie aangaan met het recent gelanceerde Disney+.

De Japanse animatiestudio staat bekend om zijn kleurrijke en gelaagde films waarin de natuur, Japanse folklore en jonge heldinnen de hoofdrol spelen. Vooral Spirited Away is ons land bekend. In 2003 won deze film als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor beste animatiefilm.

Max De Moor, journalist bij De Standaard, kijkt al vanaf zijn pubertijd naar deze films en maakt ons wegwijs in het fantasierijke oeuvre van Studio Ghibli.

05-03-2020 Max De Moor over Studio Ghibli

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.