Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Studio Orka hangt kostuums aan de haak

Studio Orka hangt kostuums aan de haakKunst & Cultuur

Droevig nieuws uit de theaterwereld want Studio Orka stopt. Het jeugdtheatergezelschap dient geen nieuw subsidiedossier meer in voor de periode na 2022 en hangt dus eind volgend jaar de kostuums aan de haak.
©Phile Deprez

Craquelé van Studio Orka

Sinds de oprichting in 2004 groeide Studio Orka, onder leiding van Philippe Van de Velde en Martin Decroos, zowel in Vlaanderen als daarbuiten uit tot een vaste waarde voor wie jeugdtheater een warm hart toedraagt.

 “Het is met spijt in het hart” dat Studio Orka in een persbericht zijn afscheid aankondigt. "De twee oprichters Martine Decroos en Philippe Van de Velde beëindigen hun bijzondere en intense samenwerking. Ze kijken beiden uit naar herbronning en zullen elk hun eigen weg gaan. De besparingen, de onmogelijkheid om als internationaal gevierd jeugdtheatergezelschap rond te komen, de precaire omstandigheden… Het energiepeil van de hele ploeg ging meermaals in het rood.” Na 17 jaar lang komt er een einde aan het succesvolle en unieke locatietheater van Studio Orka. En daarmee ook aan stukken zoals Zoutloos, Chasse patate en Warmoes die niet alleen populair waren bij kinderen, maar ook bij hun ouders. 

In 2022 krijgen successtukken als onder andere Chasse Patate, Inuk en Warmoes nog een afscheidstournee.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.