Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sue Prideaux - Ik ben dynamiet. Het leven van Nietzsche - De Arbeiderspers

Sue Prideaux - Ik ben dynamiet. Het leven van Nietzsche - De ArbeiderspersBlijf verwonderd!

Nietzsche springt uit dit levendige boek naar voor als een mens van vlees en bloed, ver weg van de cliché’s. Doorheen brief- en tekstfragmenten krijgen we inzicht in hoe zijn ideeën ontstonden. Ideeën die hun tijd ver vooruit waren, en ons nog steeds beïnvloeden. Het radicaal in vraag stellen van de waarden waaraan we ons vastklampen, de moed vinden zichzelf te overwinnen.

Sue Prideaux - Ik ben dynamiet. Het leven van Nietzsche

‘Heeft de mens eenmaal de kracht zonder religie te leven, dan moet hij de verantwoordelijkheid op zich nemen voor zijn eigen daden. En toch zag Nietzsche dat zijn tijdgenoten er genoegen mee namen in een lui compromis te leven, ervan afzagen hun eigen gebrek aan authenticiteit te bevragen en weigerden de hamer te slingeren tegen de afgodsbeelden om erachter te komen of ze niet hol klonken. (..) Het blijft nog steeds een door en door moderne uitdaging.’ Welke zijn onze afgodsbeelden? Dit boek zet je aan om Nietzsche zelf (terug) te gaan lezen.

Auteur: Sue Prideaux
Uitgever: de Arbeiderspers

  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789029523790
  • december 2018
  • 456 pagina's

Meer info: www.singeluitgeverijen.nl

Zie ook:

  • Wolfram Eilenberger – Het tijdperk van de tovenaars. Het grote decennium van de filosofie, 1919-1929.

Hoe ontstaat filosofie uit de woelingen van de tijd? Na de eerste wereldoorlog zoeken denkers Martin Heidegger, Walter Benjamin, Ludwig Wittgenstein en Ernst Cassirer met vallen en opstaan hun eigen antwoorden op de breuken van hun tijd. Fascinerend leesmateriaal. Eilenberger ziet hun ideeën als oorsprong van onze huidige kijk op en ervaring van de wereld.

Zie ook:

  • Sarah Bakewell – De Existentialisten – Filosoferen over vrijheid, zijn en cocktails – Ten Have