Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Schrijf je nu in voor Supernova 2019!

Schrijf je nu in voor Supernova 2019!Klassieke muziek

Voor het zesde jaar op rij gaan diverse partners uit de muzieksector op zoek naar twee veelbelovende, jonge kamermuziekensembles: de Supernova’s 2019.

Campagnebeeld Supernova 2019

Jaarlijks bekronen ervaren programmatoren uit de Belgische klassieke muziekwereld één Vlaams en één Waals ensemble met een Supernova. Dit is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen geeft, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière.

De Supernova-winnaars krijgen een tournee van minstens 10 concerten aangeboden in heel België met aftrap op het Klarafestival, media-aandacht van Klara en Musiq’3 en begeleiding in hun verdere professionele carrière.

Ensembles kunnen zich inschrijven tot en met 10 december 2018 op de website van Supernova, www.supernovaclassic.be. Daar kan je ook meer lezen over het verloop en de jurering van deze editie.

Laureaten vorige edities:

2018:

Scarbo, Trio O³

2017:

Duo Levy-Idmtal, Ensembl’Arenski

2016:

St. George Quintet, Roffa Tango Trio, Tmesis Quintet

2015:

Mosa Trio, O’Brass, Zerkalo Quartet

2014:

Kugoni Trio, CeDeL-saxofoonkwartet, Four Aces Guitar Quartet

Supernova is een initatief van:

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Les Festival de Wallonie, Festival Musiq’3, Festival Musical de Namur, Royal Juillet Musical de Saint-Hubert, Festival Musical du Hainaut, Festival Musical du Brabant Wallon en Palais des Beaux-Arts de Charleroi

Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt, Gent Festival, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Beeldenstorm Anderlecht

Meer informatie: www.supernovaclassic.be