Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Supernova en Annelies Van Gramberen: Music Matters op 1 oktober

Supernova en Annelies Van Gramberen: Music Matters op 1 oktoberBlijf verwonderd!

Wie worden de nieuwe Supernova's? De zoektocht naar jonge sterren aan het kamermuziekfirmament is weer begonnen. Ensembles kunnen zich tot eind oktober kandidaat stellen. En het zijn drukke tijden voor sopraan Annelies Van Gramberen! Ze is een jaar lang vaste soliste bij Opera Ballet Vlaanderen en zingt momenteel in Don Carlos. Bovendien is ze ook te horen op Italia per Sempre, de nieuwe cd van RedHerring die op 4 oktober verschijnt.

Supernova 2020

Jonge kamerensembles, opgelet: de inschrijvingen voor een nieuwe editie van Supernova zijn van start gegaan! Met dit initiatief geven Klara en verschillende programmatoren uit de klassieke muziekwereld een duwtje in de rug aan jonge ensembles. Want wie Supernova is, krijgt heel wat mooie kansen, te beginnen met een optreden tijdens het Klarafestival!

We vroegen aan enkele oud-laureaten hoe de wedstrijd hun loopbaan beïnvloed heeft.

SUPERNOVAS
Annelies Van Gramberen
Annelies Van Gramberen in haar pagekostuum voor Don Carlos

Fijne projecten voor Annelies Van Gramberen

Het loopt (opnieuw) als een trein voor Annelies Van Gramberen! Na een paar jaar relatieve stilte zingt de sopraan momenteel een mooie rol in Don Carlos en krijgt daar uitstekende reacties op. Ze maakt daarnaast ook deel uit van het vaste solistenkorps van Opera Ballet Vlaanderen, én ze is ook te horen op de nieuwste cd van het RedHerring Ensemble. Olav praat met haar over hoe de opera haar bevalt, wat het betekent om 'stand-by' te zijn in de opera en hoe het voelt om opnieuw voluit voor haar carrière te gaan in combinatie met het moederschap. 

RedHerring en Annelies Van Gramberen stellen de cd Italia per Sempre op 24 oktober voor in Amuz in Antwerpen. Alle informatie over dat concert vindt u hier

Music Matters 01-10 Annelies Van Gramberen

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.