Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Supernova-winnaars Trio Aries stellen hun debuutcd 'Awakening' voor

Supernova-winnaars Trio Aries stellen hun debuutcd 'Awakening' voorBlijf verwonderd!

Trio Aries, dat zijn pianist Wouter Valvekens, violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman, stellen hun debuutcd 'Awakening' voor. De Supernova-winnaars van 2020 speelden onder andere al op het festival BxlSurScène, het lenteconcert van het Koninklijk Paleis, het festival Klassiek Leeft Jong in Knokke, het festival Midi-Minimes, de Zomer van Sint-Pieter in Leuven, het Klarafestival in Bozar, OdeGand in Gent en meer. Op 25 november 2021 in Music Matters.
© Geert Vanhoeymissen

v.l.n.r.: violiste Alice Van Leuven, pianist Wouter Valvekens & cellist Paul Heyman - Trio Aries

Het Trio Aries won in februari 2020 samen met het Desguin Kwartet de kamermuziekwedstrijd Supernova. Ze kregen daarbij een speciale prijs met een CD-opname, aangeboden door de organisatie Beeldenstorm, waar het Trio ook artiest in residentie is.

Aries is de Latijnse naam van het sterrenbeeld van de ram. De leden van het trio zijn namelijk niet bang om hun jonge en frisse visie over muziek met volle energie op het publiek los te laten. Ze gebruiken daarvoor een breed repertoire, van klassiek tot hedendaags. Het verhaal van de componist krijgt extra expressie doorheen hun zoektocht naar verschillende elementen waaronder de groove, de synthese tussen klankkleur en timing, die eigen is aan elk muziekstuk.

De drie jonge Belgische muzikanten, violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens hebben elkaar gevonden in het Trio Aries, vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste in Berlijn, Paul in de Zürcher Hochschule der Künste in Zürich en Wouter in de Royal Academy of Music in Londen.

Op hun debuutcd staan werken van Aleksandr Scriabin, Josef Suk, Franz Schubert en Felix Mendelssohn. 'Awakening' verscheen bij het label Et'Cetera en kan je via deze link bestellen. Bekijk de trailer hier.

Op zondag 28 november om 11 uur vindt het releaseconcert plaats in Herent (Ijzerenberg). 

Herbeluister het gesprek in Music Matters.

25/11/2021 Trio Aries over hun debuutcd 'Awakening'
Trio Aries
Trio Aries

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.