Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Schrijf je nu in voor Supernova 2018!

Schrijf je nu in voor Supernova 2018!Klassieke muziek

Voor het vijfde jaar op rij gaat een tiental organisaties uit de wereld van de klassieke muziek op zoek naar twee veelbelovende, jonge kamermuziekensembles: de Supernova’s 2018.
Logo Supernova 2018

Logo Supernova 2018

Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek. Ervaren programmatoren uit de Belgische klassieke muziekwereld bekronen jaarlijks één Vlaams en één Waals ensemble met de Supernovaprijs. De partners van Supernova selecteren uit de deelnemende ensembles een shortlist, op basis van een geluids- of videofragment. In een tweede fase stellen de finalisten zich met een toonmoment voor aan een professionele, internationale jury op 28 januari 2018 bij BOZAR.

De titel van Supernova is een aanmoedigingsprijs, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. Als Supernova-laureaat krijgen de winnende ensembles naamsbekendheid en speelkansen, in de vorm van een concerttournee van minstens 10 concerten op grote podia in heel België met aftrap op Klarafestival. Dit eerste concert zenden Klara en Musiq’3 bovendien live uit.

Ensembles kunnen zich inschrijven tot en met 15 december 2017 op de website van Supernova, www.supernovaclassic.be.

Supernova is een initatief van:
Klarafestival, Klara, Festival Musiq’3, Musiq’3, Festival de Wallonie, Gent Festival, Kunstenpunt, Festival Musical de Namur, Royal Juillet Musical de Saint-Hubert, Festival Musical du Hainaut, Festival Musical du Brabant Wallon, Palais des Beaux-Arts de Charleroi, CC Hasselt, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem en CC Westrand.

Laureaten vorige edities:

2017:
Duo Levy-Idmtal, Ensembl’Arenski

2016:
St. George Quintet, Roffa Tango Trio, Tmesis Quintet

2015:
Mosa Trio, O’Brass, Zerkalo Quartet

2014:
Kugoni Trio, CeDeL-saxofoonkwartet, Four Aces Guitar Quartet

www.supernovaclassic.be

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Weekend

Klara Weekend, verfijnde ochtendradio bij een uitgebreid ontbijt. Broodjes, koffie, de krant en klassieke muziek om zalig bij wakker te worden.

Presentatie: Kaat Haest / Clara De Decker

Samenstelling: Niels Coekaerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Werd elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur uitgezonden op Klara, klara.be en de Klara-app tot en met 2 september 2018. Voortaan hoort u op dit tijdstip Espresso.