Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sylvia Broeckaert over Madama Butterfly van de Munt

Sylvia Broeckaert over Madama Butterfly van de MuntKlassieke muziek

De Munt brengt Puccini's wondermooie opera weer tot leven. Sylvia Broeckaert ging kijken, maar bleef net als veel mensen in de zaal achter met gemengde gevoelens.
Beeld uit 'Madame Butterfly'

Madame Butterfly ©Baus

In 'Madama Butterfly' wordt het verhaal verteld van de jonge geisha Cio-Cio-San. Na haar liefdesnacht met haar Amerikaanse ‘echtgenoot’ Pinkerton, vertrekt hij terug naar Amerika. Hij belooft haar terug te keren, dus wacht ze jarenlang op hem. Op een dag keert Pinkerton terug in het gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw Kate. Wanneer Butterfly begrijpt dat zijzelf nooit zijn vrouw zal zijn, pleegt ze rituele zelfmoord – zo zal ze tenminste een eervolle dood sterven.

De Deense regisseuse Kirsten Dehlholm dook voor de bewerking helemaal verder in de Japanse cultuur. "Het was niet echt theater van vlees en bloed, maar met een boeiend concept en enkele wondermooie scènes, maar het werkte niet over de hele lijn", zo vond Sylvia Broeckaert. Haar hele verslag van de avond, kan je hieronder beluisteren.

Sylvia Broeckaert over Madama Butterfly

MADAMA BUTTERFLY – TRAILER

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be

Scala

Uw opera-avond.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert en Felicia Bockstael

Contact: scala@klara.be