Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Te gast in de Klara-studio op 4 mei: Hendrickje Van Kerckhove

Te gast in de Klara-studio op 4 mei: Hendrickje Van KerckhoveKlassieke muziek

Voor Klara is presentatrice Lut Van der Eycken de vaste waarde van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 - The Voice Edition. Zij loodst u door de liederen en aria’s tijdens de halve finale en de finale, samen met sopraan Henrickje Van Kerckhove.
© Pieter De corte

Hendrickje Van Kerckhove

Hendrickje zal er zijn op de eerste dag van de halve finale en op elke dag van de finale, maar dan wordt ze in het Klarapanel bijgestaan door telkens twee andere collega’s. Tijdens de pauze zal Lut Van der Eycken vandaag bovendien praten met jurylid Peter de Caluwe, directeur van de Munt.

Hendrickje Van Kerckhove weet wat het is om op een podium te staan. Ze zingt zowel lied, concert als opera. Ze maakt een mooie internationale carrière en werkte met topregisseurs als Robert Carsen, Warlikowski en Luc Joosten in o.a. De Munt, Opera Vlaanderen, De Nederlandse Opera en de operahuizen van Berlijn en Wenen. Haar repertoire is uitzonderlijk breed, van Bach over Mozart (Blondchen in Die Entführung aus dem Serail), tot Poulenc (Dialogue des Carmelites) en heel wat wereldcreaties. Met pianisten Inge Spinette en Nicolas Callot maakte ze recent een aantal zeer goed onthaalde lied-cd’s. Ze is docent aan het muziekconservatorium van Gent.

Met Lut Van der Eycken wikt en weegt ze de jonge zangers en hun repertoire. Ze praten ook over de vele eigenschappen die jonge zangers moeten hebben en de moeilijkheden die ze op hun pad kunnen tegenkomen.

Voor de halve finale kiest de jury één van de twee recitalprogramma’s die de halve finalisten hebben voorbereid. Ze mogen een pianobegeleider meebrengen, maar kunnen ook een beroep doen op een van de uitstekende pianisten van de wedstrijd. Dat zijn Daniel Blumenthal, Thomas Hoppe, So-Jin Kim, Joseph Middleton, Philippe Riga en David Zobel.

U kan alles rechtstreeks volgen via Klara, klara.be en de Klara-app.

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be