Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Te gast op 18 mei in de Klara-studio: Veerle Simoens

Te gast op 18 mei in de Klara-studio: Veerle Simoens Klassieke muziek

Veerle Simoens kent het muziekvak door en door. Ze is niet alleen celliste, maar ook programmator van het Festival van Vlaanderen Gent, waar ze veel oog heeft voor jonge talenten. Toch wil ze het musiceren nooit opgeven.
Foto van Veerle Simoens

Veerle Simoens (c) rr

Zelf speelde ze honderden concerten als lid van het Simoens Trio, een pianotrio met haar twee zussen. Een kamermuzikante pur sang, die graag nieuw hedendaags werk ontdekt

En op deze donderdag 18 mei is zij te gast bij Lut Van der Eycken op Klara. Van 19.00 tot 20.00 u presenteert Lut Van der Eycken een samenvatting van de namiddagsessie, en vanaf 20.00 u volgt ze de avondsessie rechtstreeks. Tussendoor heeft Lut gesprekken met panelleden, musici en kandidaten.

DeZES/lesSIX zijn er dit jaar ook weer bij. Drie Nederlandstalige en drie Franstalige cellostudenten volgen de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello 2017. Ze geven hun onbevangen mening op Klara. Vanavond is dat Arthur Daems uit Grimbergen. Hij was pas 4 toen hij startte met cello volgens de Suzuki-methode. Op zijn vijftiende werd hij als “jong talent” toegelaten aan het Brusselse conservatorium. Momenteel zit Arthur in zijn derde bachelor in de klas van Elisabeth-jurylid Marie Hallynck. Hij won al tweemaal de Cellowedstrijd Edmond Baert in de categorie -18.

WAT DOEN DE COLLEGA'S?

Canvas volgt de halve finale (15 tot 20 mei) in Flagey live, zowel ’s middags (op Canvas) als ‘s avonds (op Canvas+ via het kanaal van Ketnet).

Canvas.be streamt de halve finale en de finale live, en brengt de hele wedstrijdmaand lang een heleboel extra reportages en muziekfragmenten. Ook vrtnu.be streamt alle uitzendingen en biedt ze een maand lang aan.

De keuze van Arthur Daems

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be