Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Te gast op 19 mei in de Klara-studio: Viviane Spanoghe

Te gast op 19 mei in de Klara-studio: Viviane SpanogheKlassieke muziek

Viviane Spanoghe studeerde o.m. bij cellolegende Janos Starker. Zowel de Bachsuites als het celloconcerto van Dvorak zijn haar lijfstukken. Ze is ook een ambassadeur van Belgische muziek, en creëerde heel wat nieuw werk van Belgische componisten.
Foto van Viviane Spanoghe

Viviane Spanoghe © europart.brussels

Ze is een bijzonder toegewijde docente cello en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Zoals vele cellisten heeft Viviane Spanoghe een hartstochtelijke band met haar instrument.

En op deze vrijdag 19 mei is zij te gast bij Lut Van der Eycken op Klara. Van 19.00 tot 20.00 u presenteert Lut Van der Eycken een samenvatting van de namiddagsessie, en vanaf 20.00 u volgt ze de avondsessie rechtstreeks. Tussendoor heeft Lut gesprekken met panelleden, musici en kandidaten.

DeZES/lesSIX zijn er dit jaar ook weer bij. Drie Nederlandstalige en drie Franstalige cellostudenten volgen de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello 2017. Ze geven hun onbevangen mening op Klara. Vanavond is dat Raphaël Meulemans uit Hamme-Mille. Hij studeerde aan het IMEP in Namen, en trok dan naar het Leuvense Lemmensinstituut. Hij heeft nog even geflirt met de contrabas, maar is uiteindelijk toch gevallen voor de charmes van de cello. Net als Alexandre was hij verschillende jaren lid van het Orchestre de la Néthen, waarmee hij ook als solist optrad.

WAT DOEN DE COLLEGA'S?

Canvas volgt de halve finale (15 tot 20 mei) in Flagey live, zowel ’s middags (op Canvas) als ‘s avonds (op Canvas+ via het kanaal van Ketnet).

Canvas.be streamt de halve finale en de finale live, en brengt de hele wedstrijdmaand lang een heleboel extra reportages en muziekfragmenten. Ook vrtnu.be streamt alle uitzendingen en biedt ze een maand lang aan.

De keuze van Raphael Meulemans

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be