Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Te gast op 20 mei in de Klara-studio: Benjamin Glorieux

Te gast op 20 mei in de Klara-studio: Benjamin GlorieuxKlassieke muziek

Benjamin Glorieux is een van de meest veelzijdige musici op deze planeet. Bach, nieuwe muziek, kamermuziek, authentieke instrumenten, moderne cello en zelfs jazz: hij doet het allemaal schitterend en met veel overgave.
Foto van Benjamin Glorieux

Benjamin Glorieux © www.facebook.com/benjamin.guillaume.glorieux

Men noemt hem ‘een nieuw soort muzikant’ omdat hij graag buiten de lijntjes kleurt. Maar ook over deze wedstrijd zal hij heel boeiend kunnen praten.

En op deze zaterdag 20 mei is hij te gast bij Lut Van der Eycken op Klara. Van 19.00 tot 20.00 u presenteert Lut Van der Eycken een samenvatting van de namiddagsessie, en vanaf 20.00 u volgt ze de avondsessie rechtstreeks. Tussendoor heeft Lut gesprekken met panelleden, musici en kandidaten.

DeZES/lesSIX zijn er dit jaar ook weer bij. Drie Nederlandstalige en drie Franstalige cellostudenten volgen de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello 2017. Ze geven hun onbevangen mening op Klara. Vanavond is dat Nathalie Flintrop uit Lier. Ook zij combineert haar middelbare schoolopleiding met een speciaal programma voor jong talent aan het Conservatorium. Ze wil graag jonge mensen van haar leeftijd kennis laten maken met de cello. Ze speelt ook in een popgroep: Grondstok.

WAT DOEN DE COLLEGA'S?

Canvas volgt de halve finale (15 tot 20 mei) in Flagey live, zowel ’s middags (op Canvas) als ‘s avonds (op Canvas+ via het kanaal van Ketnet).

Canvas.be streamt de halve finale en de finale live, en brengt de hele wedstrijdmaand lang een heleboel extra reportages en muziekfragmenten. Ook vrtnu.be streamt alle uitzendingen en biedt ze een maand lang aan.

De keuze van Nathalie Flintrop

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be