Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Tentoonstelling Anthony Van Dyck in New York

Tentoonstelling Anthony Van Dyck in New YorkKunst & Cultuur

Morgen opent in the Frick Collection in New York de tentoonstelling 'Van Dyck, the Anatomy of Portraiture'. Daarmee krijgen we een inkijk in de portretkunst van de Antwerpse barokschilder Anthony Van Dyck. De curator is de Vlaming Stijn Alsteens, die normaal gesproken voor het Metropolitan Museum in NY werkt. Hij legde vanmorgen in Espresso uit wat die portretten van Van Dyck zo uitzonderlijk maakt.
Anthony Van Dyck.

Anthony Van Dyck.

The Frick Collection is een relatief klein museum met een verbluffende collectie werken van voornamelijk Europese oude meesters. Vanaf morgen staat de 17e eeuwse Antwerpse schilder Anthony Van Dyck daar in de schijnwerpers, vanwege zijn grote invloed op de portretkunst, die tot op vandaag voelbaar is.

Het is de eerste grote tentoonstelling rond Van Dyck in de Verenigde Staten in 20 jaar tijd. Aan de hand van bijna 100 werken, uitgeleend door o.m. het Prado in Madrid en het Palazzo Pitti in Firenze, wordt de veelzijdigheid en de inventiviteit van Van Dyck als portretschilder getoond.

De tentoonstelling loopt van 2 maart t.e.m. 5 juni en meer informatie vindt u hier.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.