Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Tentoonstelling Berlijn - 1912-1932

Tentoonstelling Berlijn - 1912-1932Kunst & Cultuur

Het Berlijn van de jaren 20, een mythische en kosmopolitische metropool, onderging een ongeziene transformatie. De sociale, politieke en technologische veranderingen brachten een heuse omwenteling teweeg in de naoorlogse maatschappij en kunstwereld.

Affiche tentoonstelling 'Berlijn - 1912-1932'

'Berlijn 1912-1932' zet deze cruciale periode in de schijnwerpers. Vertrekkend vanuit een Belgisch standpunt ten opzichte van de Duitse kunstwereld, focust de tentoonstelling op een dagelijkse realiteit die schommelt tussen crisis en utopie, ravage en euforie, ellende en decadentie. Deze “Golden twenties” komen weer tot leven via 200 werken van belangrijke kunstenaars als Otto Dix, Raoul Hausmann, Ernst Ludwig Kirchner, Kazimir Malevich, Aleksandr Rodchenko, Max Beckmann, George Grosz, Hannah Höch… Laat je meeslepen door schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto’s, films en architectuurelementen en ontdek één van de meest fascinerende periodes uit onze geschiedenis.

Uniek: In het hart van de tentoonstelling, brengt het 'Cabaret-Filo' muziek, performances, debatten, dans, happenings, poëzie, film, plastische kunst en lectuur-opvoeringen!

Meer informatie via fine-arts-museum.be