Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Terra Nova Collective brengt muziek van Hébert Leemans

Terra Nova Collective brengt muziek van Hébert LeemansBlijf verwonderd!

Het Belgische Terra Nova Collective wil muziek ontdekken én brengen die (te) lang enkel in de bibliotheken en archieven is blijven liggen. Ze brengen een heus componistenportret uit van Hébert Leemans (1741-1771), een Brugse componist die werkte in Parijs. Dit jaar is het exact 250 jaar geleden dat Leemans overleed. Vlad Weverbergh, klarinettist en dirigent van het Terra Nova Collective, is te gast in Music Matters op 22 juni 2021.
© Guy Kleinblatt

Vlad Weverbergh

Muziek brengen van vooral 18e eeuwse componisten uit de Lage Landen wiens werk te lang enkel in bibliotheken en archieven is gebleven. Dat is wat Vlad Weverbergh, musicoloog/historicus David Vergauwen en het Terra Nova Collective doen met hun nieuwste cd's. Ze ontdekten muziek van de van Brugge afkomstige Hébert Leemans (1741-1771) die zowel symfonische werken als kamermuziek en vocale muziek schreef. 

Terra Nova Collective creëert een heus componistenportret van Leemans. Het portret omvat 4 CD’s, een documentaire door Kurt Van Eeghem, wetenschappelijke artikels, videomateriaal van zijn muziek, een podcast en de integrale uitgave in partituur van zijn muziek.

Meer informatie over de cd met symfonische werken vind je via deze link.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

22/06/2021 Vlad Weverbergh over cd-project rond Hébert Leemans
© VRT/Klara
Vlad Weverbergh en presentator Olav Grondelaers

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.