Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Thanks for the Dance

Thanks for the DanceBlijf verwonderd!

V&V op 1 december met de laatste opnames die Leonard Cohen maakte, nu te beluisteren op zijn postume plaat 'Thanks for the Dance'. Adam Cohen, de zoon van Leonard, leidde alles in goede banen, daar had zijn pa alle vertrouwen in. Zijn grote troost vond Cohen in dagelijks werken aan poëzie, ziek aan zijn stoel gekluisterd, ‘almost alive, almost at home’. Wat een geschenk.
Leonard Cohens afscheid van de dans van het levenFoto Kezban Özcan / Sony Music

Op het postuum uitgebrachte album Thanks For the Dance blijft Leonard Cohen zich verwonderen over de schoonheid van het leven.

Daarnaast ook bloedmooie tracks van Olafur Arnalds, Franui, Tim Vandenbergh, Koen Van Roy & Winne Clement, Arthur Russell, Machtelinckx, Badenhorst, Cools & Gouband, het Kugoni Trio, Charles Amirkhanian, Jakob Bro en wijlen Jos Steen. Tune in Joh!

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.