Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Theater over ons dagelijks 'Werk'

Theater over ons dagelijks 'Werk'Kunst & Cultuur

Het Antwerpse theatergezelschap Bad van Marie blinkt uit in voorstellingen waarin ze één bepaald aspect uit onze alledaagse realiteit met een behoorlijke brok ironie van dichtbij bekijken. Dat doen ze ook in hun nieuwe voorstelling ‘Werk’. Toeschouwers worden met een audioguide rondgeleid door het Centraal Station van Antwerpen en omliggende overheidsgebouwen. Matthias Meersman is één van de makers en gaf vanmorgen in Espresso meer uitleg…
Affichebeeld van 'Werk' van Bad van Marie

Affichebeeld van 'Werk' van Bad van Marie

Wat als ‘op een dag vind je de job van je leven’ achterhaald blijkt? Wat betekent een diploma (nog)? Kunnen we niet beter ons hele leven blijven studeren en herbronnen? Door de snelle digitale en technologische evolutie verandert onze opvatting over werk. Eén waarvan de invulling nog erg onduidelijk is. Welke vaardigheden worden er in de toekomst nog van werknemers verwacht? Wat doen we met de voorspellingen dat men in de toekomst nog amper zal moeten werken? Wat met de vrijgekomen tijd? Als het weekend langer duurt dan de werkweek, creëren we dan opportuniteiten of slaat de verveling toe?

Een groep van 50 toeschouwers wordt ontvangen in het Centraal Station van Antwerpen. Ze krijgen er een hoofdtelefoon gekoppeld aan een audiosysteem. Een stem gidst de deelnemers richting Kievitplein. Iedereen heeft een ander parcours en is eigenlijk op weg naar ‘zijn werk’. Zoals je door een museum wandelt en kijkt naar kunstwerken, zo bekijken zij hun omgeving (Human Zoo).

Bad van Marie brengt 50 toeschouwers naar 50 verschillende werkplekken. Het audiosysteem gidst de toeschouwes naar real life en persoonlijke plekken: een bureau bij bosbeheer, een vergadering bij de Vlaamse waterwegen, koffie bij kind en gezin, … De deelnemers nemen niet deel aan het werk maar observeren. Gaandeweg worden ze -onbewust- ook figurant in elkaars luisterspel.

Bad van Marie biedt deze voorstelling ook aan bij wijze van teambuilding voor bedrijven of voor laatstejaarsstudenten.

Meer info en speeldata vindt u hier.

Matthias Meersman van Bad van Marie over 'Werk'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.