Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Thomas speelt het hard. Wie doet mee?

Thomas speelt het hard. Wie doet mee?Klassieke muziek

Thomas Vanderveken zal op 7 december 2017 het pianoconcerto van Edvard Grieg samen met Brussels Philharmonic opvoeren. En er is nog een plaats vrij op het podium!
Affiche van Thomas speelt het hard

Thomas speelt het hard

Als kleine jongen koesterde Thomas Vanderveken al de droom die elke jonge pianist stiekem heeft: ooit een pianoconcerto spelen, samen met een groot orkest. En dit jaar gaat hij proberen die droom waar te maken!

Nu is hij nog op zoek naar partners in crime die ook een groot werk willen instuderen. Dus: speel je piano, gitaar, triangel of eender welk ander instrument en ben je niet bang van een uitdaging? Kies dan een partituur die je over een jaar helemaal in de vingers wilt hebben. Brussels Philharmonic staat paraat om je te begeleiden, maar je mag ook kiezen voor kamermuziek of voor een compositie voor instrument alleen.

Inschrijven kan vanaf nu tot zondag 5 maart op canvas.be. In de loop van het jaar kan je in korte filmpjes tonen hoe ver je staat en hoe je vordert. Hoe het Thomas zelf vergaat met het instuderen van Grieg, kan je dit najaar volgen in de Canvas-reeks Thomas speelt het hard.

Midden september kiest Thomas dan tien kandidaten uit alle inzendingen. Die tien finalisten mogen op 28 oktober optreden tijdens Iedereen Klassiek in Brugge. Daar zal een nieuwe professionele jury met onder andere Thomas Vanderveken en Eliane Rodrigues beslissen wie uiteindelijk op 7 december 2017 als voorprogramma van Thomas het podium op gaat.

Voor alle details, kan je terecht op canvas.be

 

Thomas Vanderveken in Espresso

Speel het hard met Thomas Vanderveken

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be