Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Tiger King

Tiger KingKunst & Cultuur

Tiger King: een nieuwe true crime docureeks over excentrieke en totaal geschifte tijgerfokkers. Momenteel is het dé hype op Netflix en volgens onze filmfanaat Lieven Trio een niet te missen serie.
© Netflix

Joe Exotic in 'Tiger King'

In Tiger King: Murder, Mayhem and Madness toont maker Eric Goode de gestoorde wereld van de Amerikaanse tijgerboerderijen. Het conflict tussen twee tijgerkwekers staat centraal. Aan de ene zijde ontmoeten we de altijd in tijgerprintgeklede Carole Baskin. Aan de andere kant staat haar aartsrivaal Joe Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic, een schietgrage, drugsverslaafde met een héél fout kapsel. Eric Goode volgt de twee kampen en speelt ze tegen elkaar uit. De afleveringen worden steeds absurder tot de ruzie helemaal escaleert.

Bizar verhaal met kleurrijke personages, heel sappige plotwendingen, erg verslavend en dus perfect escapisme.
Lieven Trio

“De combinatie van een heel sappig onderwerp en een heldere vertelling, maakt het echt de moeite waard om het te kijken”, zegt Trio. “Het is een beetje een freakshow met hetzelfde soort ramptoerismegehalte dat ook – ik zeg maar iets – Temptation Island zo verleidelijk maakt. Daarnaast is het een heel goed opgebouwde en sterk vertelde true crime serie, zoals er de laatste jaren veel gemaakt zijn. Denk maar aan Making a Murderer of een podcast zoals Serial.”

Ook excentrieke tijgerhouders krijgen corona. Vandaag nog is Joe Exotic door besmetting met het coronavirus afgevoerd naar het ziekenhuis. Daardoor onderbreekt hij zijn celstraf van 22 jaar. Welke straf hij uitzit, moet u zelf ontdekken.

3 april 2020 Lieven Trio

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.