Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Tijd voor Maken': 50 opdrachten rond muziek maken

'Tijd voor Maken': 50 opdrachten rond muziek makenBlijf verwonderd!

Pedagoog Erik Schrooten en componist-pedagoog Bert Appermont schreven het boek "Tijd voor Maken": 50 muzikale creatieopdrachten. Voor beeldende kunsten, woord en dans bestaan er al verschillende inspirerende boeken met creatieopdrachten. Voor muziek en instrumentisten is de spoeling echter dun. Daarom schreven zij dit boek. Erik Schrooten en Bert Appermont in Music Matters op dinsdag 14 september.
© Erik Schrooten en Peter Knockaert

boek 'Tijd voor Maken': 50 maakopdrachten muziek

Wanneer muzikanten op het podium hun eigen werk spelen, gebeurt er iets speciaals. Ze zijn dan extra betrokken muzikanten. Ze spelen met fierheid en enthousiasme. Makers zijn wijze muzikanten. Ze doorgronden de wondere wereld van ervaren componisten. Makers zijn vooral ook avontuurlijke muzikanten. Ze experimenteren en zoeken naar hun eigen stem. 

Met oprachten zoals: 'creëer een meditatief werk zoals Arvo Pärt', 'maak een soundtrack voor elfen en hobbits zoals de componist van Lord of the Rings', ... willen Erik Schrooten en Bert Appermont muzikanten stimuleren en inspireren om zelf te gaan creëren.

Het boek richt zich op jongeren en volwassenen die al een tijdje een instrument bespelen en die de wereld van creatie willen verkennen.

"Tijd voor Maken 1": maak eigen werk met en voor je eigen instrument, werd geschreven door Erik Schrooten en Bert Appermont. Het boek kan je via deze link bestellen.

Beluister het interview in Music Matters hieronder.

14/09/21 - Erik Schrooten en Bert Appermont over 'Tijd voor Maken'

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.