Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Tijdens de lockdown luisterde ik vooral naar opnames van mijn collega's."

"Tijdens de lockdown luisterde ik vooral naar opnames van mijn collega's."Klassieke muziek

De Belgische sopraan Deborah Cachet was afgelopen weekend te gast bij het ochtendprogramma Sanssouci (7u-10u). Herbeluister hier haar favoriete muziekstukken die ze het voorbije seizoen ontdekt of beluisterd heeft.
Foto Deborah CachetLaurus Design

Deborah Cachet

De Belgische sopraan Deborah Cachet won de eerste prijs van de jury in de wedstrijd Concours International de Chant Baroque de Froville (Frankrijk - september 2015) en in april 2013 won ze zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs in de wedstrijd New Tenuto georganiseerd door het Orkest der Lage Landen. In augustus 2017 was Deborah finaliste in de 8th International Singing Competition for Baroque Opera Pietro Antonio Cesti in Innsbruck. Deborah zal deel uitmaken van de 9e editie van Le Jardin des Voix, het jong artiest programma van Les Arts Florissants. Ze zal de rol van Arminda op zich nemen in La Finta Giardiniera (Mozart) gedirigeerd door William Christie en Paul Agnew.

Deborah zong recentelijk de rol van La Statue in de barokopera Pygmalion van Rameau met Paul Agnew en Akademie für Alte Musik Berlin, de rollen van Dido en Didon in Purcell's Dido and Aeneas en Desmarest's Didon et Énee in een Europese tournee in het kader van de Académie Baroque d'Ambronay gedirigeerd door Paul Agnew, de rollen van Déjanire en La Lune in Le Ballet Royal de la Nuit gedirigeerd door Sébastien Daucé in de operahuizen van Caen, Versailles en Dijon. Ze zong Helena in A Midsummer Night's Dream (B.Britten) in de Opera van Tours gedirigeerd door Benjamin Pionnier, als Procri, Ninfa en Musa in Gli amori d'Apollo e di Dafne (Cavalli) in het festival voor oude muziek in Innsbruck en was te horen als Alphise in een concertversie van Les Boréades (Rameau) in het festival voor oude muziek Utrecht met Vaclav Luks en zijn Collegium 1704.

Deborah was in de zomer van 2015 te gast in de abdij van Royaumont (Frankrijk) waar ze de rol van Cherubino zong in Le Nozze di Figaro (W.A.Mozart) onder leiding van René Jacobs.
In november 2015 werkte ze er aan Bachcantates met Raphaël Pichon en Christian Immler.

Ze zong Venus in de barokopera Venus & Adonis (John Blow) onder leiding van Nicolas Achten met Muziektheater Transparant, Barbarina in Le Nozze di Figaro (W.A.Mozart) onder leiding van Jonathan Cohen met de Dutch National Opera Academy (DNOA) en Morgana in Händel's Alcina onder leiding van Kenneth Montgomery.

Als soliste werkte Deborah reeds samen met ensembles als Pygmalion, Akademie für Alte Musik Berlin, Correspondances, Le Poème Harmonique, Scherzi Musicali, L'Achéron en Clematis.

Deborah Cachet over Alcina van Händel
Bij de opera Alcina van Händel denk ik meteen aan het personage Oberto. Die rol wordt namelijk gezongen door een vrouw. Eén van de weinige mannelijke rollen voor sopraan.
Deborah Cachet
Deborah Cachet over A Nocte Temporis

Sanssouci

Sanssouci, een programma dat vertrekt vanuit de barok en bruggen slaat naar andere muzikale periodes, samengesteld door Els Van Hoof.

Presentatie: Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of sanssouci@klara.be

Sanssouci, elke zondag van 13 tot 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.