Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Toneelhuis zet vol in op hedendaagse thema's

Toneelhuis zet vol in op hedendaagse thema'sKunst & Cultuur

In het nieuwe seizoen staan zes nieuwe Toneelhuisproducties en drie P.U.L.S. premières op het programma. Een ding hebben deze voorstellingen alvast gemeen: allen gaan over de de belangrijkste kwesties van deze tijd.

Toneelhuis in Antwerpen

"De wereld verandert snel en ingrijpend: het klimaat, de migratie, de stedelijke superdiversiteit, de #metoo-beweging, de Europese onzekerheid, de sociale en politieke onrust in de wereld,... Het zijn geen kleine uitdagingen!

Al die vragen en thema’s zijn op een of andere manier direct of indirect aanwezig in onze voorstellingen, hoe onderling verschillend ze ook zijn. Precies door de eigenzinnige artistieke keuzes van de verschillende makers werpt Toneelhuis een brede en gediversifieerde kijk op de werkelijkheid." (Bron: Toneelhuis)

Op het programma staat onder andere een tweeluik van Guy Cassiers: Antigone in Molenbeek en Tiresias. Beide voorstellingen stellen de orde en het gezag, de grenzen en de wetten van de patriarchale (westerse) samenleving in vraag. Dit doet Cassiers door de acteurs een dialoog aan te laten gaan met de muziek van Dmitri Sjostakovitsj.

Ook Ivo Van Hove trekt naar Antwerpen voor een nieuwe productie. In Freud gaat hij aan de slag met Jean-Pauls Sartres scenario over hoe Freud en zijn theorieën.

Daarnaast is er ook dit seizoen weer ruimte voor aanstormend podiumtalent. In kader van P.U.L.S. schrijft Lisaboa Houbrechts in Bruegel een caleidoscopisch portret van Pieter Bruegel de Oude en het tijdperk waarin hij leefde.

De presentatie van het nieuwe seizoen vindt u op de website van het Toneelhuis.