Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Toneelschrijfprijs voor "actueel en geestig" stuk over filosoof Nietzsche

Toneelschrijfprijs voor "actueel en geestig" stuk over filosoof NietzscheKunst & Cultuur

De 33e Toneelschrijfprijs is voor "Immens" van de Nederlanders Vincent van der Valk en Casper Vandeputte. De prijs is uitgereikt op het Theaterfestival in Brussel. © VRT NWS
Foto uit de voorstelling "Immens"© Julian Maiwald

De Toneelschrijfprijs werd uitgereikt op het Theaterfestival in Brussel.

Op het Theaterfestival is de jaarlijkse Toneelschrijfprijs uitgereikt, ter waarde van 10.000 euro. Theatervoorstellingen uit Nederland en Vlaanderen komen in aanmerking voor de prijs.

De winnaar is "Immens" van acteur Vincent van der Valk en regisseur Casper Vandeputte, een stuk over het gedachtengoed van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. "Immens" van TheaterUtrecht ging in 2019 in première op het Nederlandse theaterfestival Oerol op Terschelling en ging daarna op tournee.

De jury van de Theaterschrijfprijs prijst "de levenslust, vitaliteit en actualiteit die van dit werk afspat." De makers zijn erin geslaagd "het doorwrochte en hermetische gedachtengoed van Friedrich Nietzsche te bewerken tot een actueel, diepgravend, geestig en persoonlijk stuk." De jury besluit: "Dit levert humor, relativering en een meer dan onderhoudend theaterwerk op".

Bekijk in de video hieronder meer toelichting door Vincent van der Valk en Casper Vandeputte:

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.