Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Topniveau! Als dit afstudeert aan de Belgische conservatoria, mogen we blij zijn."

"Topniveau! Als dit afstudeert aan de Belgische conservatoria, mogen we blij zijn."Klassieke muziek

Het Klarafestival draait op volle toeren. Gisteren met de Supernova’s: Desguin Kwartet en Trio Aries stonden voor een volle digitale zaal. Ook pianist en dirigent Stijn Kolacny had een ticket. In de keuken, met een koptelefoon op de oren, zo beleefde hij dag 4 van het Klarafestival.
© Desguin Kwartet

Het strijkers van het Desguin Kwartet leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Op het programma dinsdagavond stonden de Supernova’s. Dat zijn jonge Belgische kamermuziekensembles die door ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld worden bekroond.

De strijkers van het Desguin Kwartet leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als kwartet studeerden ze met de hoogste onderscheiding af.

De vier speelden gisteren het enige strijkkwartet van de Belgische componist Peter Benoit. Benoit componeerde dit werk in 1858 tijdens een studiereis in Duitsland, een jaar nadat hij zelf de Prix de Rome had behaald.

Stijn Kolacny: “Het concert van het Desguin Kwartet was een verrassende ervaring. Het is een heel mooi kwartet met een positieve uitstraling en veel speelvreugde. De muzikanten zijn sterk op elkaar ingespeeld. Een heel intieme vorm van samenspel ook! Via de streaming zat ik echt op een VIP-seat, middenin het kwartet.”

Kolacny besluit: “Het Desguin Kwartet is echt topniveau. Als dit afstudeert aan de Belgische conservatoria, mogen we blij zijn!

Beluister hier het concertverslag van Stijn Kolacny in Espresso:

Stijn Kolacny over Supernova concert op het Klarafestival

Herbekijk het concert op klarafestival.be of VRT NU.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.