Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
A touch of Hanne Roos en Katia Veekmans in Music Matters

A touch of Hanne Roos en Katia Veekmans in Music MattersKlassieke muziek

Hanne Roos en Jeroen D'hoe duiken voor een nieuwe cd in het Broadway-songbook van Leonard Bernstein. Ook Katia Veekmans zit niet stil, zij neemt voor 'A touch of Beethoven' 3 pianosonates van Beethoven op.
©FILIP MEUTERMANS

Jeroen D'Hoe en Hanne Roos

Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven! Het resultaat: de cd 'Bernstein meets Broadway'.

Naast Bernsteins geliefde songs uit onder andere West Side Story of Candide, komen ook enkele van zijn tijdgenoten zoals George Gershwin en Cole Porter aan bod. Zij inspireerden de jonge Bernstein en gaven de Broadway-musical mee vorm.

9-12-2019 Hanne Roos

A touch of Beethoven

Het Beethovenjaar is deze week officieel van start gegaan en dat merken we aan het aantal Beethoven-cd's. Ook Katia Veekmans sprong op de jubliuemkar en nam voor haar album 'A touch of Beethoven' 3 pianosonates op die de muzikale ontwikkeling van de Duitse componist goed illustreren.

9-12-2019 Katia Veekmans

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.