Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Trio Aries en Desguin Kwartet zijn de SUPERNOVA's van 2020

Trio Aries en Desguin Kwartet zijn de SUPERNOVA's van 2020Klassieke muziek

Na een uiterst spannende finale in de Kamermuziekzaal van BOZAR werden Trio Aries en het Desguin Kwartet geselecteerd als Supernova’s van 2020. Trio Aries sleepte daarnaast een cd-opname in de wacht en het Desguin Kwartet won de publieksprijs ter waarde van € 1000.

SUPERNOVA 2020

In de kamermuziekzaal van BOZAR vond op 2 februari de finale van SUPERNOVA 2020 plaats. Vier ensembles presenteerden elk een programma van 30 minuten.

Trio Aries (violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens) en het Desguin Kwartet (violisten Wolfram Van Mechelen en Ludovic Bataillie, de altvioliste Rhea Vanhellemont en de cellist Pieter-Jan De Smet) overtuigden het meest. Trio Aries met een uiterst gevoelige uitvoering van Sjostakovitsj’ Eerste pianotrio en het Desguin Kwartet door de met veel spelplezier omgezette Drie stukken voor strijkkwartet van Stravinsky en het Molto adagio sempre cantante doloroso van Lekeu.”

SUPERNOVA is een initiatief van diverse partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Jaarlijks kronen ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld twee Belgische kamermuziekensembles tot Supernova’s.

Trio Aries en het Desguin Kwartet trappen op 29 maart, de slotdag van Klarafestival 2020, om 11u00 hun concerttournee af in de Studio van BOZAR.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.