Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
El pueblo unido jamás será vencido?!

El pueblo unido jamás será vencido?!Blijf verwonderd!

hete hangijzers van Latijns-Amerika
verkiezingen Ecuador

verkiezingen Ecuador

Het continent van Bolivar heeft de Chevariaanse strijd misschien achter zich gelaten.

Maar er is nog heel wat overgebleven om te worden bestreden : collusie tussen politieke elites en corrupte internationale ondernemers en grootgrondbezitters, zwaarbewapend gangsterisme, economisch wanbeheer en veronachtzaming van de belangen van minderheden, machismo en armoede.

Hoe is het zover kunnen komen, en wat biedt de toekomst? Werner Trio in gesprek met historicus Michiel Baud en journaliste Lisa Couderé.


Michiel Baud is hoogleraar Latijns-Amerikastudies aan de Universiteit van Amsterdam en leidt er het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA). Hij leidde het onderzoek naar de rol van vader van Koningin Maxima, Jorge Zorreguieta, in het terreurbewind van de Argentijnse dictator Videla.


Lisa Couderé is freelance journaliste en volgt onder meer voor Mo* de ontwikkelingen in Zuid-Amerika op. Zij studeerde aan het CEDLA.

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.