Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Tsjaikovski - De Russische lijstjes

Tsjaikovski - De Russische lijstjesKlassieke muziek

We hebben aan een aantal Klara-medewerkers gevraagd om per thema Russische lijstjes op te stellen. Wat zijn de 10 werken van Tsjaikovski die u gehoord moet hebben en wat zijn 10 gerenommeerde Russische solisten/dirigenten van vroeger? En van nu? Er is een lijstje met 10 leuke plekken in Sint-Petersburg en 10 Russische romans die u moet gelezen hebben. Maar ook 10 Russische films vroeger en nu, 10 Russische gerechten.
© VRT rr

Campagnebeeld Tsjaikovski

En we hebben ook 33 bekende Russische meesterwerken opgelijst.

U kan de lijst vinden op Spotify, YouTube, YouTube MusicApple MusicQobuz, Deezer en Soundcloud

We hebben 33 nummers in onze basislijst zitten. Niet alle providers bieden al die nummers aan in een goede versie. Vandaar zal de lijst er op quasi elk platform een klein beetje anders uitzien.

Tsjaikovski

Vijf dagen lang droomt Klara voor u een winterse trip naar Sint-Petersburg met de mooiste muziek van P.I. Tsjaikovski en tijdgenoten.

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski stierf 125 jaar geleden op 53-jarige leeftijd in Sint-Petersburg. Hij was leraar aan het conservatorium daar en reisde veel. Er is heel wat mythevorming rond bepaalde issues uit zijn leven. Samen met musicoloog, prof. Françis Maes (UGent) komen we tot de ware toedracht. Niet zonder in te zoemen op de culturele metropool dat Sint-Petersburg in die jaren was.

Wanneer: van donderdag 27 t.e.m. maandag 31 december 2018

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of peter@klara.be