Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
TUSSEN TWEE WERELDEN, Franco Faggiani

TUSSEN TWEE WERELDEN, Franco FaggianiKunst & Cultuur

Charmante debuutroman van journalist Franco Faggiani, die zich afspeelt in het indrukwekkende landschap van de Piemontese Alpen. De lange zwerftochten door de bergen zijn de weefdraden waaraan het verhaal van Leonardo en zijn autistische pleegzoon Martino is opgehangen.

Tussen twee werelden

Na hun verhuis uit Milaan, transformeren vader en zoon geleidelijk van stadsmensen naar bergbewoners, die op duur ook in het donker op pad gaan. Bijna meditatief.

‘Die uren van nachtelijke wandelingen waren bij Martino favoriet. Geen vragen, geen enkel woord, alleen wijd open ogen, kleine gebaren en afgemeten passen om geen geluid te maken; aanvankelijk houterig maar daarna steeds vloeiender en natuurlijker, tot we deel uitmaakten van dat moment en die omgeving. Zoals de dunne takken van de heester, die trillen in de zachte wind, (..) een jagende vleermuis die zachtjes voorbijschiet tussen de bomen. Onze nachtelijke wandelingen (..) werden door Martino beschouwd als ‘het onderhoud van de zintuigen’.'


Tussen twee werelden, Franco Faggiani, uitgeverij Signatuur, 2019

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.