Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Tuur Florizoone stelt z’n eerste soloproject in Music Matters voor

Tuur Florizoone stelt z’n eerste soloproject in Music Matters voorBlijf verwonderd!

Accordeonist en pianist Tuur Florizoone gooide tijdens de lockdown zijn ritme even om. Overdag ging alle aandacht naar zijn kinderen en diep in de nacht, wanneer de stilte het huis binnensloop, ging hij aan het componeren. 12 nieuwe composities en 3 covers zijn het resultaat van zijn night shifts.
© Björn Comhaire

Een sfeerbeeld vanop het releaseconcert in Handelsbeurs in Gent

Na heel wat producties en groepsprojecten was het slechts een kwestie van tijd voor Tuur Florizoone om aan een eerste soloplaat te werken. Ook voor Night Shift koos hij voor zijn eeuwige muzikale partner: zijn chromatische accordeon van Bugari die hij sinds 1999 bespeelt.

Night Shift is uitgebracht in eigen beheer bij het label van Tuur Florizoone, Aventura Musica. Je kan een exemplaar van Night Shift via de website van Aventura Musica bestellen.

De tournee met JazzLab kan helaas niet doorgaan. Maar het releaseconcert op donderdag 5 november in Handelsbeurs in Gent kon gelukkig wel doorgaan via het online platform Sound of Ghent. Andere concerten van dit initiatief kan je rustig nalezen op hun website.

17/11/2020 Tuur Florizoone over de cd Night Shift

Tijdens de lockdown werkte Tuur niet alleen aan die eerste soloplaat. Hij schreef ook muziek bij enkele beelden van Magnum-fotograaf Harry Gruyaert. Het resultaat Irish Summer kan je hieronder bekijken.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.